top of page
esmliiga-formula1-logo-leikattu.png

YHTEISTYÖ LUT-YLIOPISTON KANSSA JATKUU

LUT.png
LUT x DR.png

27.6.2023

Yli kolme vuotta kestänyt DirtyRacing Finlandin ja LUT-yliopiston yhteistyö jatkuu 1.-2. heinäkuuta Outokummussa järjestettävässä Vanha Kaivos SpeedRush -tapahtumassa, jonka kohokohtina ovat F1 eSM-Liigan ratkaisevat kolme osakilpailua. F1 eSM-Liiga on Suomen elektronisen urheilun liiton (SEUL) virallistama liiga, jossa ajetaan tänä vuonna 11 osakilpailua. F1 eSM-Liigan lisäksi DirtyRacing pyörittää kolmea muuta F1-liigaa, joista on mahdollista nousta hyvillä suorituksilla perinteisen urheilun tapaan F1 eSM-Liigaan saakka.


DirtyRacingin ja LUT-yliopiston yhteistyö käynnistyi vuonna 2020 Esports Education Ecosystem -hankkeessa, jossa järjestettiin 12 400 vierailijaa ja 490 e-urheilijaa vetänyt Saimaa Clutch Online -tapahtuma. Tapahtuman yhteydessä ajettiin virtuaalisen formulan karsinnat ja kolme varsinaista osakilpailua. Hyvin käynnistynyt yhteistyö on jatkunut tähän päivään asti. LUT-yliopisto on auttanut DirtyRacingia liigojen kehittämisessä ja markkinoinnissa. DirtyRacing taas on tarjonnut tapahtumiin laadukasta sisältöä. Yhteistyöstä on syntynyt myös hyvää toimintatutkimusdataa tieteellisiä artikkeleita varten.

 

"DirtyRacingin toiminta osuu LUT-yliopiston kestävän kehityksen painopistealueisiin erityisen hyvin. Perinteiseen moottoriurheiluun verrattuna virtuaalinen moottoriurheilu on ekologisesti ja taloudellisesti kestävää, minkä lisäksi siinä painottuu esteettömyys, turvallisuus, yhteisöllisyys ja ihmisten hyvinvointi. Tällaisessa haluamme olla ehdottomasti mukana. LUT:lta lähtee SpeedRushiin pakettiautollinen tekniikkaa ja osaamista.”, kertoo LUT-yliopiston projektipäällikkö ja tutkija Erno Salmela, joka toimii myös SpeedRushin juontajana.

Erno Salmela.jpg

Vanha Kaivos SpeedRush -tapahtuman juontaa Outokummusta lähtöisin oleva LUT-yliopiston projektipäällikkö ja tutkija Erno Salmela.

"Olemme saaneet nauttia yhteistyöstä LUT-yliopiston kanssa melkeinpä sieltä meidän taipaleen alusta asti. Olemme olleet tekemässä tapahtumia yhdessä, lisäksi yhteiset arvot ja kehittymisen vimma ovat olleet viemässä molempia tahoja eteenpäin. Tiedon vaihtaminen on arvokasta valuuttaa ja olemme saaneet paljon oppia meidän tekemiseemme tämän yhteistyön myötä. Nyt pääsemme tuomaan sitä osaamista ja tekniikkaa näytille myös Pohjois-Karjalaan, yli maakuntarajojen. Pitkäjänteiset kumppanit ovat kultaakin kalliimpia, niin myös tässä suhteessa LUT-yliopiston kanssa.", yhteistyötä kommentoi DirtyRacingin perustaja Lari Naumanen.

 

Ja kyllähän kotiseuturakkaudellakin on merkitystä. Olen viettänyt lapsuuden ja nuoruuden Outokummussa. Jo pitkään olen pohtinut, mitä voisin antaa takaisin tälle hienolle kaupungille. Nyt siihen tuli oiva mahdollisuus”, jatkaa Salmela.

 

Data-ikkunat:

LUT-yliopisto on vuonna 1969 perustettu tekniikan, talouden ja yhteiskuntatieteet yhdistävä kansainvälinen tiedeyliopisto. Tieteellinen tutkimus ja akateeminen koulutus työllistävät kansainvälisessä yhteisössä 8 000 opiskelijaa ja asiantuntijaa 98 eri maasta. Toimintaa tukevina arvoina ovat rohkeus menestyä, intohimo luoda uutta tieteen avulla ja tahto rakentaa hyvinvointia. LUT-yliopisto toimii kahdella kampuksella, Lappeenrannassa ja Lahdessa.

DirtyRacing Finland ry on elektroniseen moottoriurheiluun keskittyvä toimija, jonka lippulaiva on F1 eSM-Liiga. F1 eSM-liigan lisäksi yhdistys pyörittää tällä hetkellä kolmea muuta F1-liigaa sekä yhtä rallisarjaa. Yhdistys on järjestänyt myös kansainvälisiä virtuaalisia moottoripyöräkilpailuja. DirtyRacing on Vanha Kaivos SpeedRush -tapahtuman pääjärjestäjä.

bottom of page