top of page
IMG_2354.jpg

TIETOA MEISTÄ

Vuonna 2020 perustettu DirtyRacing on suomalainen peliyhteisö, joka tarjoaa virtuaalipelaamisen kilpasarjoja ja turnauksia ajopelien ystäville.

DirtyRacingin pääpaino on formulasarjoissa, joissa ajaa tällä hetkellä n. 140 kuljettajaa. Kuljettajien ikähaarukka on teineistä ikämiehiin. Formula-sarjoissa tällä hetkellä alustana on PS4/PS5 ja pelinä F1 22.

 

DirtyRacing pyörittää myös omaa rallisarjaa, jossa jäseniä on reilusti sadan paremmalla puolella. Rallisarjaan voit osallistua niin PlayStationilla, Xbox:lla kuin PC:lläkin. Pelinä DiRT RALLY 2.0.

 

Näiden lisäksi kilpasarjoja ja turnauksia järjestetään satunnaisesti mm. Gran Turismossa.

 

DirtyRacing-sarjoja pyöritetään tällä hetkellä talkoohengessä noin 10 hengen porukalla, johon kuuluu mm. selostajat/streamaajat, pisteidenlaskijat, tuomaristo ja graafisen sisällön tuottajat sosiaalisen median kanaville.

Jos kiinnostuit ajamisesta Suomen suurimmassa F1-eSports organisaatiossa, klikkaa itsesi ilmoittautumiskanavalle ja laita viestiä.

Mikäli kiinnostuit toiminnastamme muissa merkeissä, laita sähköpostia dirtyracingofficial@gmail.com

IMG_2361.jpg

HISTORIAA

Tästä kaikki alkoi!

DirtyRacing-sarjojen perustaja DirtyLarry90 oli ehtinyt tutustua virtuaalikisaamiseen ajamalla kansainvälisessä F1-sarjassa ja halusi ajaa myös suomalaisten kuskien kanssa. Google tai some ei kuitenkaan kertonut sopivaa sarjaa olevan olemassa, joten hän päätti perustaa sellaisen itse!

 

Keväällä 2020 ajettiinkin ensimmäinen DirtyRacing F1-sarjan osakilpailu. Mukana oli 11 kuljettajaa sekä DirtyLarry, joka striimasi kilpailun YouTubeen ja hoiti selostuksen. Sana uudesta sarjasta lähti leviämään ja uusia kuljettajia löysi mukaan. Ennen kesää oli jo käynnistettävä kolmatta DirtyRacing-sarjaa, jotta kaikki halukkaat saatiin mahtumaan mukaan.

 

Nyt viikoittain ajettavia sarjoja on viisi kappaletta. F1-sarjassa kilpailee kuljettajakaartin kirkkain kärki ja F2-sarjassa lähes yhtä nopeat (ja huhupuheiden mukaan komeimmat). Eipä F3-F4 sarjoissa olla hitaita sielläkään. F5-sarja toimii tällä hetkellä uusille kuljettajille reittinä DirtyRacing-viikkosarjoihin. Nopeita uusia kuljettajia on nähty sielläkin.

 

Kauden päätyttyä sarjojen menestyneimmät kuljettajat nousevat seuraavalle tasolle ja heikoimmin menestyt tekevät tilaa alemmasta sarjasta nouseville. Näin saadaan luonnollisesti tasattua sarjojen taitotasoeroja ja taattua jokaiselle omalle tasolle sopivaa kilpailuseuraa.

 

F1 onkin DirtyRacingin “pääjuttu”! Aina on tulossa seuraava kausi ja tulossa on myös erikoisempia turnauksia formuloiden kyydissä. 

- Päivitetty: 8. Tammikuuta 2022

 

bottom of page