F1 ESM-LIIGAN KOLMAS
MESTARUUSKAUSI
KÄYNNISTYY

6.2.2024

Kaiken kaikkiaan kolmas F1 eSM-Liigan mestaruuskausi polkaistaan käyntiin tiistaina 6.2.

Lähtöviivalle on saatu jälleen äärimmäisen kova nippu Suomen pätevimpiä e-F1-kuljettajia.

Viime kaudella tittelin kiiruhti itselleen Kasper Kulmala, joka on puolustamassa pystiä myös tällä kaudella. Viime kauden liigasta paikan 2024-kaudelle ottivat vastaan myös himmeämmät mitalit saavuttaneet Ville Hämäläinen ja Tiitus Viik.

F1 Divarin voittajalle oli myös varattu paikka tämän kauden liigaan ja tuota reittiä paikkansa liigassa nappasi Eetu Lehtonen.

Tammikuussa ajettujen karsintojen kautta mukaan itsensä ajoivat karsintojen 16 parasta kuljettajaa.

Kuljettajat ja tallipaikat:

Viime kaudella finaalit ajettiin livenä Outokummun Kiisu-teatterissa. Finaaliviikonlopun osakilpailuja nähtiin mestaruuden ratkeamisen jälkeen tuntitolkulla jälkilähetyksinä valtakunnallisella Tapahtuma TV Eveon -kanavalla.

Myös tänä vuonna finaaliviikonlopun osakilpailut ajetaan livenä Kiisussa, jonne odotetaan saapuvaksi koko 20:n kuljettajan nippu.

Kisakalenteri on myöskin julkaistu tulevalle kaudelle. Normaalin GP:n lisäksi Sprintit ajetaan Itävallassa sekä päätösviikonlopun näyttämöillä, Silvertonessa ja Brasiliassa.

F1 eSM-Liiga on DirtyRacing Finland ry:n sekä Suomen elektronisen urheilun liiton (SEUL) toimeenpanema F1-pelillä ajettava virallinen suomenmestaruusliiga. Tuleva kausi on järjestyksessään kolmas, jolloin virallinen suomenmestaruus on jaossa.