top of page
eSML-leikattu.png

F1 ESM-LIIGA
- JAOSSA VIRALLINEN ESM-TITTELI

F1_eSM_-LIIGA_1920x1080_2.png

10.1.2022

DirtyRacing Finland ry ja Suomen elektronisen urheilun liitto lanseeraavat yhdessä virallisen F1 eSM-Liigan vuodelle 2022. 


DirtyRacing Finland ry on SEUL:n toimesta valittu F1 eSM-operaattoriksi ja PlayStationilla ajettavan eSM-Liigan virallinen suomenmestari kruunataan tulevana kesänä Imatranajon yhteydessä ajettavassa finaalitapahtumassa 1.-3.7. 2022.


Avoimet karsinnat järjestetään heti alkuvuodesta ja varsinainen eSM-Liiga alkaa maaliskuun loppupuolella. Karsintojen 20 parasta pääsevät ajamaan suomenmestaruudesta ja liigasta ulosjääneet kuljettajat siirtyvät ajamaan Divariin. Myös aladivareita tullaan muodostamaan eSM-Liigan ja Divarin alle. Sarjajärjestelmässä heikoimmin menestyneet tippuvat alaspäin ja vastaavasti parhaiten divareissa menestyneet nousevat sarjoissa ylöspäin, jopa eSM-liigaan asti. Karsinnat, kuten myös varsinainen Liiga ja Divari, tullaan ajamaan ilman mitään avustimia. Alasarjoissa avustimet ovat porrastetusti käytössä.


DirtyRacingin toiminta käynnistyi keväällä 2020 ja kasvuvauhti on ollut hurjaa. Lyhyessä ajassa DirtyRacing on noussut Suomen suurimmaksi kisajärjestäjäksi F1 esportsin saralla ja eSM-tittelin jakaminen vuonna 2022 on luontaista jatkumoa tässä kehityskulussa. Neuvottelut liiton kanssa tittelin virallistamisesta sujuivat jouhevasti ja erinomaisessa hengessä. Molemmilla tahoilla on selkeä halu viedä e-urheilua, sekä F1 esportsia Suomessa eteenpäin ja saada aikaan pysyviä rakenteita toiminnan taustalle pitkäjänteisesti. DirtyRacing haluaa olla nostamassa ja tuomassa kuljettajia esille, tarjota kannustavan ja kehittävän sarjajärjestelmän sekä tarjota mielekästä ja tasoistaan kilpatoimintaa mahdollisimman monelle harrastajalle ja kilpakuljettajalle. Toiminnan ympärille on kasvanut hieno ja vahva yhteisö, jossa säännöt, positiivinen henki ja asiallinen, toisia kunnioittava tekeminen ovat keskiössä - niin radalla kuin sen ulkopuolellakin.  Näitä teemoja vaalitaan myöskin eSM-Liigan osalta.

eSM-Liiga kasvaa

 

CS:GO eSM-Liiga julkaistiin jo loppuvuodesta 2021 ja nyt myös DirtyRacing ja F1 eSM-Liiga liittyvät mukaan tähän perheeseen. Kokonaisuudessaan eSM-Liiga on yhdessä SEUL:n kanssa luomassa uutta e-urheilun saralla, tuoden mm. liigamuotoisen totouksen eSM-karkeloihin. (lisää CS:GO eSM-liigasta https://www.esm.gg/liigamuotoiset-esm-kisat-alkavat-ensi-vuonna-csgo-liigan-voimin/)


Suomen elektronisen urheilun liiton toiminnanjohtaja Miika Pulkkisen kommentit yhteistyöstä:

"Erittäin hienoa saada myös F1 mukaan lajivalikoimaan ja virallinen eSM-Liiga jo tälle vuodelle. Olen itsekin formula-fani, niin nyt on mukava päästä seuramaan kunnon kisaamista Formuloissa, myös e-urheilun puolella. DirtyRacing on tehnyt hyvää työtä ja he vievät toimintaansa koko ajan eteenpäin. DirtyRacingin toiminta on ollut koko ajan vahvassa kasvussa ja todella iso peukku, että saadaan tehdä yhteistyötä ja sitä kautta myöskin uusi laji meidän eSM-valikoimaan. Innolla jään odottamaan tulevia kisoja." 


DirtyRacingin puheenjohtaja Lari Naumanen kommentoi uutista seuraavasti:

"Onhan tämä aivan huikea juttu. Paljon on paiskittu hommia nämä vajaat pari vuotta, tässä on palkinto siitä työstä. Mikä hienoa, niin tämä tarina on vasta alussa. Toiminta kasvaa ja tälle vuodelle saatiin tekijöitä lisää mukaan, iso kiitos meidän ahkeralle järjestäjäporukalle, jonka ansiosta ollaan nyt tässä pisteessä. Yhteistyökumppanit ovat olleet korvaamattomia meidän tarinan alkuajoista lähtien ja innolla lähdetään jatkamaan ja syventämään yhteistyötä."

Lari Naumanen
DirtyRacing Finland ry
dirtyracingofficial@gmail.com

Miika Pulkkinen
SEUL toiminnanjohtaja
miika.pulkkinen@seul.fi

bottom of page