31.5.2021
PISTEETT.jpg

--------------------------------------

20.5.2021
10.5.2021
26.4.2021

 

TomiTikki voitolla sarjakärkeen.

 

DirtyRacing rally sarja on saatu jo yli puolivälin kun kauden kolmas kilpailu käytiin Saksan maaperällä asfaltti alustalla. Vikkelintä vauhtia piti Volkswagen kuljettaja TomiTikki. Tikki nousi myös voittonsa ansiosta sarjan kärkipaikalle. Eroa pisteissä toiseksi niin Saksassa selvinneeseen kun pistetaulukoon nousseeseen MattiToloseen on kuusi pistettä, ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua. Saksan asfalttiteiden kolmanneksi nopein oli Bibolardisorder ennen Jossensonia ja Kapaa.

 

Vaikka kevät on jo kääntymässä kesäänpäin niin sarjamme jatkuu lumisilla Ruotsin vauhtipaanoilla, joissa penkkoja tullaan levittelemään koko tämä viikkoa. Maanantai yönä tuttuun tapaan selviää lumikuninkaan kohtalo. Pystyykö joku iskemään lumikelillä Tikin ja Tolosen edelle?

--------------------------------------

3.5.2021

Thome8684 omassa luokassaan Ruotsin lumilla.

 

DirtyRacing rallyn toiseksi viimeinen osakilpailu käytiin Ruotsin vauhdikkailla lumiteille. Tällä kertaa voisi sanoa ettei voittotaistelua edes käyty, sillä sen verran ylivoimaista vauhtia lumisirkuksessa piti Thome8684, ajaen pohjat kaikille kilpailun kahdelletoista erikoiskokeelle. Ollen maalissa yli puolitoista minuutti nopeampi kuin kilpailun toiseksi ajanut Luokksa1. Kärkikaksikko luottivat Ranskalais kissan vauhtiin. Ottaen kaksoisvoiton Peugeutille.

Kolmanneksi kiiruhti Mitsubishiä kuljettanut Ensio10.

Powerin täysi potti meni niin ikään Thomen haltuun eli Ruotsista Thomelle täydet 30 pistettä. Powerin kakkonen oli Ensio10, ennen sarjankärkitilaa hallussa pitävää TomiTikkiä, joka jäi Ruotsin kokonaiskilpailussa sijalle 14.

 

Sarja huipentuu Espanjan asfaltti serpentiineillä. Ja sarjan voittaja on selvillä jälleen tuttuuntapaan maanantai aamuyöstä.

 

Myös uusi kausi starttaa samantien edellisen kauden loputtua samalla clubilla. Eli nyt kipinkapin ilmoittautumaan kaikki uudetkin kilpailujat mukaan.

--------------------------------------

 

Thome8684 dominoi jälleen, BibolarDisorder mestariksi!

 

Thome jatkoi Espanjan serpentiiniasfaltilla siitä mihin Ruotsin lumilla jäi. Tällä kertaa Ford Fiesta MK2:lla liikkeellä ollut kuljettaja takoi jälleen nopeinta aikaa jokaiselle erikoiskokeelle, ollen näin reilun minuutin erolla maalissa ennen toiseksi kiiruhtanutta EA:ta.

Ennen Espanjan osakilpailua sarjaa johtava TomiTikki joutui keskeyttämään vauhdikkaassa asfaltti kisassa ja näin ollen kisassa kolmanneksi tullut BibolarDisorder nousi sarjamestaruuteen.

Hopealle TomiTikki ja pronssille kahden täyden pistepotin ansiosta Thome8684.

Kaikkiaan viidessä osakilailussa sarjapisteille pääsi 26 kuljettajaparia.

Dirtyracing rally team onnittelee kaikkia menestyjiä.

 

Uusi kausi on jo startannut samantien käyniin, ja tällä viiden osakilpailun kaudella tullaan näkemään myös eri tehoista kuin myös vajaa vetoisempaa ajopeliä. Kausi starttasi jo maanantaina Argentiinan kivilouhoksessa joissa edelleen mennään tuttuun tapaan R5 luokituksen omaavilla autoilla.

--------------------------------------

MattiTolonen ylivoimaiseen voittoon New England rallissa.

 

MattiTolosen vauhti oli myrkkyä kanssakilpailijoille kauden toisessa DirtyRacingRallyn osakilpailussa. Volkswagen Polo R5 kuljettaja Tolonen teki neljälle erikoiskokeelle pohja-ajan ja maalissa kilpailun voittomarginaali oli vajaa 38 sekunttia toiseksi tulleeseen Hillixiin. Kolmanneksi vikkelintä vauhtia piti Hillixin tapaan Ford Fiesta R5:sta käskyttänyt Kapa, joka jäi toiseksi tulleesta Hillixistä vain alle puoli sekunttia.

Korkeimmat pisteet Power Stagena toimineena, kilpailun päätöserikoiskokeesta nappasi Hillix, ennen MattiTolosta. Kolmas oli Kapa jonka jälkein vielä lisäpisteitä otti Valimonkeisari sekä Bibolardisorder.

 

Kun kauden kaksi ensimmäistä sorakisaa on ajettu, sarjan käressä on ensimmäisen kilpailun voittanut ja Usa:ssa neljänneksi sijoittunut Plastico Messias. Toisena sarjassa on Kapa ja kolmantena TomiTikki.

 

Ensimmäisen kauden sorakilpailut on nyt käsitelty ja karavaani siirtyy kovemmille alustoille ja takaisin Euroopan maaperälle. Kalenterin kolmaskilpailu Saksassa tarjoaa vaihdikasta ja erittäin teknistä tietä, joka kiemurtelee useiden heinäpaalien ympärillä ja kivetykset heti tien ulkopuolella takaavat ettei leikkailla kauheasti kannata.

Kuka marssi vappumarssin tavoin kauden kolmannen osakilpailun voittoon ja lyö nimensä tuloslistan kärkeen? Kenen nimi löytyy tien reunalla olevasta ”hautakivestä”? Se selviää viimeistään maanantai aamuyöstä.

19.4.2021

--------------------------------------

Plastico Messias lennätti Mitsubishin voittoon puolassa!

 

Kauden avaus osakilpailuun ilmottautui kaikkiaan 97 kuljettajaparia.

Kuitenkin kaikkien vastoinkäymmisten jälkeen nähtiin ensimmäisen erikoiskokeen starttiviivalla vain 78 autoa. Erikoiskokeen 12. Jezioro Lukien maaliin kilpailijoita selvityi vain 37 autokuntaa. Eli puolan vauhdikkaat ja tekniset tiet vaati osansa ja remonttia on jouduttu varmasti tekemään monessa pajassa ennen Usa:n osakilpailua.

Kilpailun voittoon ajoi lopulta aika ylivoimaiseen tyyliin Plastico Messias, joka oli Puolan vaativilla erikoiskokeilla toista minuuttia nopeampi kuin toiseksi kaasutellut Bibolardisorder. Vielä puolessa välissä viikkoa johdossa ollut Tomitikki joutui taipumaan kolmanneksi.

Viimeinen Jezioro Lukien erikoiskoe toimi myös Power stagena jossa jaettiin viidelle nopeimmalle kuljettajalle myös lisäpisteitä. Suurinmman viiden pisteen saaliin nappasi täältä Tomitikki. Vain 0,35sekunttia toiseksi jäi Kapa ja samalle sekunnille kiri myös kilpailun voittanut Plastico Messias ollen näin powerin kolmas.

Sarja jatkuu samantien Amerikanmaalla.

Kilpailukauden toinen osakilpailu startasi viimeyönä Usa:n New England rallissa. Vauhtia tullaan jälleen pitämään sorapintaisilla teillä, ja korkeuserot pitävät huolen että auton alustan säätöön kannattaa paneutua kunnolla.

Myös nuotituksen tärkeys korostuu kun tienvieressä olevat pensaat kätkevät sisäänsä lukemattomia maakiviä ja lohkareita, jotka oikein innolla odottavat että pääsevät päästämään ilman mustista pyöreistä pihalle.

Tämä viikko siis kertoo kuka vie ensimmäisen kauden viimeisen sorasirkuksen pisteet omaan pottiinsa.

--------------------------------------

14.4.2021

80 kilpailijaparia ilmoittautunut Puolan ralliin.

Vieläkin ehtii mukaan!

 

Historiallinen ensimmäinen DirtyRacingRally sarjan osakilpailu keräsi jo ennen maanantain starttihetkeä reilusti kiinnostuneita kilpailijoita. Ilmottautumiskaavakkeita on tullutkin tasaisena virtana päivittäin ja vieläkin ehtii ilmoittautumaan mukaan, ja olla näin taistelemmassa heti kaudenavaus pisteistä. Ajoaikaa tässä kauhden ensimmäisessä Puolan rallissa on tulevan viikon vaihteeseen eli sunnuntai/maanantai-yöhön kello 3.00 saakka.

 

 

Leczna County rallin erikoiskokeet ovat pääsääntöisesti sorapintaisia, todella nopeaa pientä tietä, joiden välissä on pienten kylien läpimeneviä asfaltti osuuksia, joissa vauhtia ollaan rajoitettu heinäpaaleista tehdyillä hidasteilla.

Tie on kuitenkin erittäin jouhevaa ajettavaa. Kova vauhtisia hyppyjäkin reitiltä löytyy joissa linjan täytyy olla kunnossa että kello tykkää. Kaikki kilpailun 12 erikoiskoetta on kuitenkin aikalailla samanluontoista tietä. Koko rallin ajaksi on luvattu kuivaa säätä, eli kelin puolesta kaikki on kyllä kohdillaan.

 

Jo avauspäivänä nähtiin paljon kuljettajia reitillä. Peräti 34 kuljettajaa avasi rallinsa heti maanantain puolella, ja tänään keskiviikkoon mennessä on reitillä nähty jo 48 kuljettajaparia. Reitiltä on kantautunut paljon myös huolestuttavia uutisia. Mekaanikot ovat saaneen parsia huoltoparkissa aitoja kasaan ihan urakkatahdilla. Maapenkat ja kivet ovat pitäneet myös huolen ettei renkaan vaihdoilta olla säästytty myöskään erikoiskoiden varsilla ja jälkeen. Kaikkiaan 19 kuljettajaa on joutunut jättämään keskeytysilmoituksen jo tässä vaiheessa ja alkaneet keskittymään jo kohden kauden toista osakilpailua joka käydään Amerikanmaalla. Kilpailijoita ollaan saatu useampia video pätkiä suorituksista ja alla olevasta linkistä voi nähdä kuinka Morjens päättää Puolan urakkansa.

https://clips.twitch.tv/MoistSillySandstormPanicBasket-4VnCXXJDhfTsGOhe

 

Morjens saatiin myös kommentoimaan Puolan reissua: ”Alusta alkaen oli vaikeaa pysyä linjalla, vaikka otettiin rauhallisesti. Sit kun laitettiin vaieria kireämmälle niin lopputulos oli tämä. Kuitenkin hauskaa menoa oli siihen asti kun matka katkesi erikoiskokeelle seitsemän.”

 

 

 

 

Nopeinta vauhtia ensimmäisen päivän jälkeen piti Tomitikki, joka johtaa edelleen rallia maaliin selvinneistä, toisena tällä hetkellä on Untamokuikka84 vajaa 20 sekunttia perässä ja kolmantena Lillanaattor, joka on kärkimiehestä perässä n.52 sekunttia. Vielä on reilusti yli puolet ralliviikkoa ja jännitystä jäljellä. Kestääkö Tomitikin kärkiaika kaikki haastajat. Ketkä kuljettajat avaavat pistetilinsä Puolassa ja kenelle kirjataan Powerstagelta lisäpisteet. Nämä selviää viimeistään maanantai aamuyöstä.

dirtrallya.png

Puolan sorateillä on nähty paljon tilanteita ja keskeytyksiä.