top of page
18.4.2021

Suomi vakuuttavaan voittoon maaottelussa.

 

Lauantai illasta käytiin aivan ainutlaatuinen tapahtuma, kun DirtyRacingin Suomen joukkue kohtasi Playstationilla pelattavassa F1 2020 pelissä GavraRacingin Iso-Britanian joukkueen.

 

 

Molemmat joukkueet olivat liikkeellä 10 auton voimin ja keräsivät pisteitä siis omalle maalleen. Myös molemmat maat saivat valita kaksi rataa tähän neljän kisan turnaukseen.

Britit valitsivat odotetusti kotikisansa Silverstonessa, sekä hieman yllättäin Singaporen katuradan.

Suomen joukkue valitsi sarjan pisimmän ja monen kuskin ehdottomasti lempisadan Belgian Span. Sekä kunnon vauhdista nauttivien paratiisin Italian Monzan.

 

Alku tahdit käytiin Iso-Britanian Silverstonessa, jonka aika-ajo käytiin märissä olosuhteissa.

Paalulta pääsi starttaamaan kotikisasssaan Brittien ZeticOreoz ennen Suomen Lehtosta ja Janetzkia.

Kympin kärestä starttasi kaikkieen kuusi suomalaiskuljettajaa.

Itse kisa käytiin kuivissa olosuhteissa. Heti startista Lehtonen69 ampaisi kärkeen ohi ZeticOreozin saaden myös tulitukea Janetzkilta ja Multihuuhkajalta.

Kilpailu kävi tasaina kärjen osalta aina viimeiselle kierrokselle 13. Jossa ZeticOreoz yritti iskua ohi kärjessä olevasta Janetzkista radan toiseksi viimeisessä kurvissa, osuen kuitenkin suomalaiskuljettajan auton kylkeen ja itse spinnaten. Näin Janetzki ajoi ruutulipulle ensimmäisenä ennen Multihuuhkajaa ja ZeticOreozta. Lehtonen tippui lopulta sijalle viisi.

Ensimmäinen osakilpailu päättyi suomen pistevoittoon 68-33.

 

Sarja jatkui suomalaisten valitsemalla Belgian radalla. Keli kuiva ja haastava aika-ajo vaati monta hylättyä kierrosta. Paalulle selvisi kuitenkin jälleen Britannian ZeticOreoz, joka tuntui olevan ainut kuljettaja suomalaiskuljettajien riesana. Zeticin jälkeen suomalaisrintama, Multihuuhkaja, TontsaK, Rumpadi18. Kymmenen parhaan joukossa molemmilta mailta viisi kuljettajaa.

Kisa käynnistyi Britti kuskin komennossa ja suomalaisten painostaessa. Ensimmäisen kierroksen viimeisessä mutkassa viidentenä ollut Britannian NomarShadow12 kolaa surutta Suomen Rumpadin radalta ja molemmat ulkona kärkitaistosta. Samalla Suomen Zobzon nousee mukaan kärkinelikkoon.

Kierros 4 ja Brittien kyynelkanavat aukeavat. Juuri kisassa toiseksi Multihuuhkajan taakse tipahtanut ZeticOreoz on ajanut ratavalliin ja joutunut keskeyttämään. Suomalaisilla kolmoisjohto. Samasta tilanteesta virtuaalista turva-autoa radalle ja varikkosirkus pystyyn. Kun paikat kaikkien varikkokäyntien jälkeen oltiin saatu normaaleiksi niin suomalaisilla neloisjohto, jossa myös tultiin ruutulippulle. Järjestys maalissa Multihuuhkaja, Janetzki75, TontsaK, Zobzon ja sen jälkeen vasta viidentenä ensimmäinen Britti kuljettaja GeekFusion1. Pisteille suomalaisista myös RasanenX ja Rumpadi18. Lopulta Belgiasta suomelle pisteet murhaavasti 83-19. Tilanne kahden kisan jälkeen suomalaisille jo 151-52.

Kolmas osakilpailu käytiin iltavaloissa, Singaporen katuradalla. Tämä yllättävä Brittien valitsema rata piti olla heidän iskunpaikkansa. Olihan joukkue jo jäljessä puolimatkassa melkein sata pistettä. Kuitenkin aika-ajo antoi odottaa kyllä kaikkea muuta. Suomalaiskuljettajat valtasivat jopa neljä ensimmäistä ruudukkoa. Järjestyksessä Afteh, Janetzki75, Heersibeersi, Lehtonen69 ennen ensimmäistä Brittiä, joka yllättäin oli ZeticOreoz. Kymmenen kärjessä starttasi kaikkiaan kahdeksan suomalaiskuljettajaa. Startti katuradalla erittäin ahdas, mutta kolhuilta vältyttiin. Suomalaisista ilahduttavasti Multihuuhkaja pystyi ohittamaan viidentenä läheteneen Britti kuskin nostaen sinivalkeat autot viidelle ensimmäiselle sijalle. Näytti että vastustaja on lyöty viimeistä kuskia myöten, mutta kierros neljä muutti tätä kultajuoksua hieman. Britannian kuljettajista Gregsta048 seinään ja turva-auto kuljettaja Pabloa radalle. Taktinen peli käyntiin ja varikkosirkus valloilleen. Samalla varikon sisääntulossa kolisee, Ahteh ja Lehtonen osuvat toisiinsa ja molemmille tuomitaan 5 sekunnin rangaistus. Ainut joka varikolle ei tule on Brittien XnattyG, joka jatkaa vanhoilla renkailla radalla johtaen kisaa turva-auton perässä, jonka jälkeen Afteh, Lehtonen69 sekä Heersibeersi. Turva-auto pois kierrokselta kuusi ja XnattyG on pumpulia suomalaisten käsittelyssä. Brittipojan ohi tullaan vasemmalta ja oikealta. Rangaistukset niskassa Afteh ja Lehtonen karkaa hieman muusta porukasta, joiden jälkeen seuraa Heersibeersistä ohi päässeet ZeticOreoz sekä Multihuuhkaja. Loppu onkin vimmattua kilvanajoa kelloa vastaan. Rangaistu kaksikko yrittää päästä yli viiden sekunnin karkumatkalle ZeticOreozta mutta Britti kuskin vauhti on lopulta kaikkei kovinta ja ruutulipulla suomalaiskaksikko joutuu putoamaan brittikuskin taakse. Näin Iso-Britaniaan ensimmäinen osakilpailuvoitto ZeticOreozelle. Suomalaiset kuitenkin valtaavat melkein kaikki muut pistesijat järjestyksessä Multihuuhkaja, Lehtonen69, Afteh, Heersibeersi, Janetzki75, TontsaK, RasanenX ja vasta sijalla kymmenen seuraava kaverin kuljettaja POPE_taybz.

Pisteet Singaporesta Suomelle 76-26 ja tilanne ennen viimeistä jo ratkaisevasti 227-78.

Viimeinen osakilpailu Italian Monzassa. Britit joutuu ottamaan varakuljettajan käyttöön ja kisaan saapuu mukaan jetze_ofzo, joka pääsee hieman lyömään aika-ajoissa kiilaa suomalais rintamaan. Aika-ajojen järjestys Janetzki75, Multihuuhkaja ja jetze_ofzo. Suomalaisia kympin joukosta starttaa seitsemän.

Kisa käyntiin ja Monzan eka mutkayhdistelmä tuottaa suomalaisille hieman tuskaa. Sijalta viisi startannut Zobzon meinaa spinnata ja vie samalla sijalta kuusi lähteneen Lehtosen mukanaa hiekoille. Avauskierrosella myös Rumpadi18 hietikolle ja nimi putoaa tulosluettelossa. Kierros neljä ja ”käärmemutka” nielee suomalaisista TMSFinn:n auton ja turva-auto kutsutaan radalle. Jälleen varikkorumba päälle turva-auton aikana ja Brittien syömähammas, ZeticOreoz noussut jo lähtöruuduta kymmenen sijalle kolme. Myös Britestä kärkikolmikossa jetze_ofzo sijalla kaksi. Käressä kuitenkin Suomen Janetzki75. Kierros seitsemän, ”sc” sisään ja kisa käyntiin ja nyt saa ZeticOreoz katsella suomalaisten ohitus taidonnäytettä aivan kaksin kappalein kun ohi pyyhkii niin Multihuuhkaja kuin Heersibeersikin. Koko kisapäivän suurin paukku nähdään kun kierroksella 12. Multihuuhkaja yrittää ohitusta jetze_otzo:sta Ascarin mutkayhdistelmässä. Samalla jetze menettää autonsa hallinnan ja paiskautuu ratavallin kautta keskelle rataa juuri mutkan ulostulon kohdalle. Sijoilla neljä ja viisi olleet POPE_taybz sekä Heersibeersi ehtivät väistää tämän ”miinan”, mutta sijoilla kuusi ja seitsemän olevat Rumpadi12 sekä Tontsak osuvat tähän ja molempien kilpailu-urakka päättyy kierros ennen ruutulippua. Lopulta voittoon ajaa Multihuuhkaja ennen Janetzkia ja POPE_taybzia. Suomelle viimeisestä osakilpailusta pisteet 66-36.

Lopputulos Suomelle 293-114

Suomalaisista kolme eniten pisteitä keränneitä olivat, Multihuuhkaja 86p, Janetzki75 70p sekä Lehtonen69 30p.

Ennakolta erittäin kovana pidetty Britannian joukkue oli lopulta todella vaisun oloinen. Suomalaisten nopea ja tasainen kisavauhti oli myrkkyä vastustajan leirissä. Sekä Suomalaisten käyttämä tiimi pelaaminen loisti läpi koko kilpailun. Tapahtuma oli kaikinpuolin onnistuneen oloinen ja kilpailijoilta sekä katsojilta tuli paljon kiitoksia tälläisestä formaatista. Toivottavasti näitä saadaan lisää järjestettyä.

----------------------------------------------------------------------
15.4.2021
Lisaa_otsikko_10guf.png
F1® 2020_20210415210525.jpg

Suomen joukkue haastaa Iso-Britanian emotorsportin formuloissa.

 

Lauantaina 17.4.2021 tulee olemaan uusi jännä luku DirtyRacing yhteisössä. Se on päivä jolloin DirtyRacingin punotaan lähemmäksi alkulähteitään kun kertaakaan aikaisemmin. Formulat Playstationilla on ollut Dirty-sarjan perustuksen jalokivi, johonka ollaan saatu jo neljä kansallista sarjaa pyörimään täydellä kapasiteetilla. Nyt on kuitenkin ensimmäisen kansainvälisen vauhdinmittauksen paikka kun DirtyRacingin Suomen joukkue haastaa GavraRacingin Iso-Britanian joukkueen.

 

Sarjan perustaja DirtyLarry90 on itsekin aikoinaan ajanut Gavran sarjoissa ja siitä saanut ideansa perustaa Suomeen Playstation pohjaisen Formula sarjan.

Nyt nämä kaksi eri organisaatiota kohtaavat maajoukkue hengessä, kisaillen molemmat 10 kuljettajan voimin joukkuemestaruudesta.

 

Seuraavassa hieman DirtyLarryn ajatuksia tulevasta tapahtumasta:

”Ajatus kansainvälisestä yhteistyöstä on kytenyt jonkin aikaa ja tämä on nyt avaus kansainväliselle toiminnalle. Gavra on ennestään tuttu ja on hienoa päästä tekemään yhteistyötä heidän kanssaan. F1 ESMLiigan kausi lähestyy myös kovaa vauhtia ja haluttiin tarjota viime kaudella pärjänneille kuljettajille mahdollisuus haastaa itseään lajin emämaan, Iso-Britannian kuljettajia vastaan. Kansainvälisiä tapahtumia on tulossa jatkossa myös lisää.

Joukkueen kasaaminen sujui hyvin ja tapahtuma on herättänyt kiinnostusta välittömästi, niin kuljettajien kuin kotiyleisön keskuudessa. Joukkue pohjautuu viime kauden F1 Esports SM-Liigan top10-kuljettajiin ja täydennystä on tehty DirtyRacingin F1-sarjan kuljettajista. Mukana on mm. viime vuoden F1 ESML mestari Joona "Janetzki75" Rauhala.


Mitä ennakkoon kerettiin vähän katsomaan, niin vastus on kyllä kova, mutta niiin on meidänkin kuljettajat. Kyllä kova luotto on siihen että Team Finland pärjää näissä karkeloissa.”

 

Myös hallitseva F1 ESML mestari Janetzki75 lähtee odottavin mielin lauantain koitokseen:

”Odotan tapahtumaa kyllä ihan innolla, toivottavasti saadaan kaikki hommat pelaamaan kunnolla ja saadaan hyvä tapahtuma aikaan. Uskon että meidän porukalla on hyvät mahdollisuudet haastaa Britit jos kaikki menee nappiin. Oletettavasti aika kovatasoista porukkaa tulossa vastaan, mutta katsotaan mihin vauhti riittää.”

 

DirtyRacingin kasaama Suomen joukkueessa ajaa Janetzki75 lisäksi myös Zobzon, Afteh, Lehtonen69, Multihuuhkaja, RasanenX, TontsaK, TMSFinn, Heersibeersi sekä Rumpadi18.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joukkueen yhdeksi kovimmaksi pisteiden kerääjäksi voidaan laskea viime viikolla loppuneen DirtyRacing neljännen kauden F1 mestari Afteh, joka haasteli seuraavia.

”Tulee mielenkiintoinen ja toivottavasti tasainen turnaus, saadaan varmasti hyvää ja rehtiä vääntöä brittien kanssa. Taktikointia varmasti paljon luvassa, kun tällä kertaa ajetaan koko joukkueen eteen.

Jos verrataan normaaliin viikkokisaan, niin neljä eri rataa peräkkäin aiheuttaa aika paljon haasteita valmistautumiseen. Ajolinjaa ei saa käyttää, eli jokainen rata pitää olla hyvin hallussa. One-shot aika-ajo asettaa omat haasteensa, kun pitää onnistua yhdellä kierroksella ihan kylmiltään. Nopeimmat kuskit saattaakin lähteä perältä jos menee kierros pieleen, tai jos yrittää liikaa ja menee aika hylkyyn. Liikaa ei voi ottaa myöskään varman päälle, koska silloin ei kierrosaika tule riittämään kovin korkealle.

Uskon että meillä on ihan hyvät mahdollisuudet ajaa turnauksen voittoon, jos pystytään ajamaan omalla tasolla ja ilman isompia virheitä. Pitää myös olla hyvin hereillä taktiikoiden kanssa, sillä tulee olemaan iso merkitys lauantaina.”

 

Jäädään mielenkiinnolla odottamaan lauantai iltaa kun Suomen edustajat käyvät kuningaskunnan kuljettajien kimppuun Iso-Britanian Silverstonessa, Belgian Spassa, Singapore Marina Bay Street Circuitilla sekä Italian Monzassa.

Tervetuloa kannustamaan sinivalkoiset autot voittoon!

Lähetys käynnistyy lauantaina Twitchissä klo:17.30

Robin__Zobzon__Kullberg.png
F1® 2020_20210415211611.jpg
suomi.png
britania.png
gavra.png
dirtyracing_logo.png

vs

bottom of page