top of page
Aston Martin.jpg
ennakko-villemattsson-20220525.jpg

25.5.2022

ENNAKKOHAASTATTELU

F1 Divari kaasuttelee kohti sarjan loppusuoraa ja jäljellä onkin enää kauden kaksi viimeistä osakilpailua. Ensin vuorossa on Saudi-Arabian osakilpailu Jeddahissa, poikkeuksellisesti maanantaina 30.5. klo 20.00. Portugali saa puolestaan kunnian toimia kauden päätöksen näyttämönä sunnuntaina 12.6.

Ennakkohaastatteluun saimme sarjassa tällä hetkellä toista sijaa hallussaan pitävän Ville Mattssonin (tunnetummin Isin_kompura). Pistepussukoihin on täytettä kertynyt kiitettävällä tahdilla, Kompuran kiivettyä palkintokorokkeelle kaikissa kauden osakilpailuissa.


Kaudesta on ajettu yli puolet ja juna kääntyy niin sanotusti kotiin päin. Tällä hetkellä sarjasijoitus toisena ja seuraavassa kilpailussa mahdollisuus varmistaa nousu eSM-Liigaan. Millä tavoitteilla lähdit tähän kauteen F1 Divarissa ja miltä tuo nousu kuulostaisi?
-
Joo kyllähän tämä kausi on mennyt ihan hyvin ja vauhti on melkein riittänyt sinne kirkkaimmalle asti, mitä tavoittelemaan lähdettiin. Liigaan nousu kuulostaa hyvältä ja saadaan vielä uusi peli alle, niin ei osaa yhtään sanoa miten tulee käymään.

Millainen panostus on ollut tähän kauteen ja paljonko todellisuudessa tulee treenattua per kilpailu?
-
Ei yhteenkään kisaan takki auki ole lähdetty. Riippuu todella paljon radasta, mutta kyllä esim. Kiinaa tuli aika paljon treenattua, kun ei kuulu vahvuuksiin. Ollaan kuitenkin jo näin pitkällä peliä, niin kyllä 2-3 h riittää niin saa setupin kuntoon, jos saa.

Kauanko olet ajanut kilpaa virtuaalisesti?
-
F1-peliä oon marraskuusta asti operoinut ja melkeinpä heti tuli lähdettyä liigoja ajamaan. Mutta onhan tota Gran Turismo -saagaa tullut pelattua ihan alusta asti.

Seuraava kilpailu poikkeuksellisesti maanantaina 30.5. Saudi-Arabiassa, mitä mieltä kyseisestä radasta ja poikkeuksellisesta ajankohdasta?
-
Jeddah on oikein loistava rata. Katuradoista kyllä paras tässä pelissä. Ajankohta on hyvä ja ymmärrettävä kun on IRL (=oikeassa elämässä) niin paljon tapahtumaa. (su 29.5. Monacon GP ja lätkän MM-finaali)

Millaisella setupilla/laitteistolla kilpailuja ajat?
-
Moottorina toimii Fanatecin CSL GT DD Pro ja rattina Esports V2. Polkimet on samaa pakettia Load Cell -jarrulla. Vermeet on kiinni Sim-Lab:n GT1 Evo -rigissä.

Jos saisit tuoda jonkin F1-kalenterista poistuneen radan takaisin, mikä se olisi ja miksi?
-
Kyllä se olisi Hockenheim, ja olisi mukava nähdä näitä oikeita ratoja enemmän, eikä Miamin 3 kehän rampista kiihdyttelyä.

Löytyykö IRL-formuloista suosikkikuljettajaa, ja jos saisi vielä perustelujen kanssa?
- Nykykuljettajista varmaan sanoisin Lando (Norris), veikee kaveri hyvällä huumorilla.

Valintarevolveri:

  • Ananasta pizzaan? -Kyllä

  • Tuutti vai puikko? -Tuutti

  • Leijonat vai Huuhkajat? -Leijonat

  • Aamuvirkku vai aamutorkku? -Torkkutorkku

  • Saunailta Räikkösen kanssa vai kilparadalle Häkkisen kanssa? -On vaikee... Radalle Häkkisen kanssa

Seuraavan kerran Kompura ja muut radalle tulevana maanantaina 30.5. klo 20.00, kun vuorossa on Saudi-Arabian GP.
Kilpailun näet tutusti DirtyRacingin Twitch-kanavalta!

- KISAKALENTERI JA PISTETILANNE

- LOPPUTULOKSET

bottom of page