top of page
Haastattelussa Ferrari.png

19.6.2023

HAASTATTELU

Kelit lämpenee ja F1 eSM-Liigakausi on saavuttamassa myös kauden kuumimmat hetkensä, kun sarjan viimeinen maanantai-illan taisto käydään tänään Britannian Silverstonessa. Tämän illan jälkeen sarjassa on jäljellä enää finaalitapahtuman kolme osakilpailua. Ennen Britannian GP:tä kyselimme kuulumisia sarjan Ferrari-kuskeilta: Miro Sippalalta = "NLR_Msippala22" ja Ville Mattssonilta = "ET8_Kompura".

 

NLR_Msippala22:

  • Olet pirun nopea kuski ja vakiokasvo jo DirtyRacingin eSM-liigassa, mutta kuluva kausi ollut kenties totuttua vaikeampi. Kauanko ehdit viikossa kisoihin arviolta harjoitella ja millä tavoitteilla lähdit tähän kauteen?

- Joo, tää kausi on ollu vaikeampi mitä muut viime kaudet. Harjoittelen kisoihin noin tunnin verran. Kyllähän tähän kauteen tavoite oli voittaa mestaruus, mutta nykyään tavoite on, että pääsis maaliin asti.

  • Sinulta löytyy ilmeisesti taustaa kilvanajosta myös reaalimaailman puolelta. Onko virtuaaliformuloista ollut mitään hyötyä kilvanajon suhteen reaalimaailmassa tai toisinpäin?

- Juu, kartingia ulko- ja sisäradoilla on tullu ajeltua. Ajopelien avulla ajotuntuma pysyy ja taas eri virtuaalikilpailutilanteissa oikeesta kilpailemisesta on hyötyä, että molemmat auttaa toisiaan."

  • Mikä on suosikkiratasi ja kuka suosikkikuljettajasi IRL-formuloiden puolella?

- Ei mulla yksittäistä suosikkia ole, mutta Suzuka ja Silverstone on kivoja katsoa ja ajaa. Ja suosikkikuski on Vettel.

  • Tuleeko F1 22 -tekelettä ikävä ja joko on uusi peli hankittu/tilattu?

- Ei tuu F1 22 -peliä ikävä ja on uus peli hankittu.

ET8_Kompura:

  • Kuluva kausi ollut pienoista vuoristorataa, mutta Bakussa rävähti loistotulos taktisella onnistumisella. Mitkä ovat olleet suurimmat haasteet tällä kaudella?

- Joo, Bakussa kyllä osu arpaonni kohalle kerrankin. Tällä kaudella ei oo harjoittelumotivaatio ollut kohillaan, että on vedetty ihan minimillä, niin sen kyllä huomaakin.

  • Paljonko kuluu treenitunteja viikossa ja minkälaisia tavoitteita asetit eSM-kauteen lähdettäessä?

- Tällä kevätkaudella itse eSM-kisoihin treeni on ollut 1-2 h ja kyllähän sitä Top5 paikkaa lähettiin hakemaan, että ei nyt ihan vihkoon ole mennyt.

  • Onko sinulla käytössäsi kisainsinööriä kisojen aikana ja vaikuttaako koskaan ääniryhmässä höpöttely suoritustasoon ja keskittymiseen?

- Suoranaista kisainssiä ei ole, mutta Twitchissä on aina rykmentti huutamassa omia ideoitaan ja kyllä ne välillä hyviäkin on, mm. Bakussa pelattiin chätin pelikirjaa. Kyllähän se chätin lukeminenkin välillä vie keskittymistä.

  • Rakennatko itse autosi säädöt vai tuleeko vain tykitettyä muiden setupeilla?

- Tässä vaiheessa peliä rupee olemaan setupit aika hiottuja jo, mutta kyllä aika usein tulee pohja napattua muilta ja vähä muutella omaan käteen sopivaksi.

  • Viimeiset kisat ajetaan Outokummun livetapahtumassa ja olet ilmeisesti myös tulossa paikan päälle. Oletko aiemmin ollut mukana vastaavissa tapahtumissa?

- Kyllä paikalle saavutaan ja ei oo tullu ennen oltua vastaavassa, toivotaan että saadaan järjestettyä hyvää viihdettä!

Vielä ennen finaalitapahtumaa kuitenkin vuorossa Britannian GP + Sprintti vauhdikkaalla Silverstonen radalla tänään maanantaina 19.6. klo 20.00 alkaen. Livelähetyksen näet tutusti DirtyRacingin Twitch-kanavalta!

- PISTEET

- KISAKALENTERI

bottom of page