top of page
Haastattelussa Mercedes.png

22.5.2023

HAASTATTELU

F1 eSM-Liigakausi taittuu yli puolivälin, kun sarjan kuudes osakilpailu ajetaan tänään maanantaina. Ennen Hollannin GP:tä saimme kuulumisia kahdelta kärkipään kuljettajalta, jotka molemmat majailevat tällä hetkellä pistetaulukon TOP-10:ssä. Tällä kaudella Mika Kempas = "Afteh" ja Kasper Kulmala = "NLR_Keke" saivat käskyttäviksi Mercedeksen hopeanuolet. Alla kaksikon mietteitä ja kokemuksia virtuaaliformulan parissa.

 

Afteh:

  • Olet vakiokasvo DirtyRacingin sarjoissa ja ajanut jo pitkään korkeimmalla tasolla liigassa. Mikä on jäänyt mieleesi parhaimpana saavutuksena virtuaaliformuloiden puolella?

- Eniten parhaimpana mieleen on varmaan jäänyt tuo 2021 ESML-kauden neljäs sija kokonaispisteissä.

  • Useat saattavat jo tietääkin, mutta perheessä väännetään myös isäukon puolesta DirtyRacingiä. Tuleeko kimpassa harjoiteltua kuinka paljon ja tuleeko vanhemmalta Kauppiselta säätövinkkejä?

- Joo kyllähän sitä tulee joka kisaan treenattua faijan kanssa monta tuntia. Ja neuvoo kans, kun setuppeja tehdään, mutta niistä neuvoista on harvoin hyötyä.

 

  • Tavoite kauteen lähdettäessä ja mitkä ovat kisakalenterin lempiradat?

- No tavoitteena oli, että jonkun verran pisteitä sais kerättyä ja treenattua paljon enemmän kisoihin, että pääsis kärkeen ajamaan. Lempiradat tässä kisakalenterissa on Baku ja Brasilia, kun ei sinne Monacoa tai Singaporea saatu taaskaan.

NLR_Keke:

  • Olet nostanut tasoasi hurjasti viime kaudesta ja harjoitus tekee tässäkin tapauksessa mestarin. Kuinka paljon kuluu arviolta viikossa aikaa pelin parissa?

- Pelin alkupuolella aikaa kului liikaa, noin 25 h viikossa. Nykyään onneksi vähän vähemmän. 2-3 kisaa viikossa, ja niihin noin tunnin mittainen treenisessio.

 

  • Kuinka pitkä kokemus sinulla on F1-peleistä ja mikä on vanhin formulapeli, mikä löytyy hyllystä?

- F1 2019 löytyi joskus alelaarista, ja siitä se innostus sitten lähti, ensimmäiset liigakisat ajeltu F1 2020 pelissä.

  • Mikä on yleisfiilis F122-pelistä ja mitä parannuksia toivoisit tulevaan uuteen peliin?

- Omasta mielestä F122 pelin ajettavuus on yleisesti ottaen hyvä. Parannuksia voi toki aina tehdä, mutta vaikea sanoa mitään erityistä, mikä haittaisi ajomukavuutta. Tärkeimpää olisi saada viat korjattua pois uudesta pelistä.

F1 eSM-Liigan 2023 kauden kuudes osakilpailu tänään maanantaina 22.5. klo 20.00. Vuorossa Hollannin GP. Kilpailun näet tutusti DirtyRacingin Twitch-kanavalta!

- PISTEET

- KISAKALENTERI

bottom of page