top of page
Haastattelussa AlphaTauri.png

8.5.2023

HAASTATTELU

F1 eSM-Liigakausi lähestyy puoliväliä, kun sarjan viides osakilpailu ajetaan tänään maanantaina. Parin viikon kisatauolla kyselimme kuulumisia kahdelta kuljettajalta, jotka molemmat ovat kurvailleet DirtyRacingin sarjoissa jo useamman kauden ajan. Tällä kaudella Luka Kauppinen = "Lukezz_82" ja Taavetti Alin = "taattor" saivat alleen AlphaTaurin sinivalkoisen ajokin. Alla kaksikon mietteitä virtuaaliformulan pelaamisesta sekä mm. siitä, että mitä kaikkea muuta virtuaaliformulaan kuuluu pelaamisen lisäksi.

 

Lukezz_82:

  • Olet vakiokasvo DirtyRacingin sarjoissa ja ajanut jo pitkään korkeimmalla tasolla liigassa. Mikä on jäänyt mieleesi parhaimpana saavutuksena virtuaaliformuloiden puolella?

- Eniten parhaimpana mieleen on varmaan jäänyt tuo 2021 ESML-kauden neljäs sija kokonaispisteissä.

  • Useat saattavat jo tietääkin, mutta perheessä väännetään myös isäukon puolesta DirtyRacingiä. Tuleeko kimpassa harjoiteltua kuinka paljon ja tuleeko vanhemmalta Kauppiselta säätövinkkejä?

- Joo kyllähän sitä tulee joka kisaan treenattua faijan kanssa monta tuntia. Ja neuvoo kans, kun setuppeja tehdään, mutta niistä neuvoista on harvoin hyötyä.

 

  • Tavoite kauteen lähdettäessä ja mitkä ovat kisakalenterin lempiradat?

- No tavoitteena oli, että jonkun verran pisteitä sais kerättyä ja treenattua paljon enemmän kisoihin, että pääsis kärkeen ajamaan. Lempiradat tässä kisakalenterissa on Baku ja Brasilia, kun ei sinne Monacoa tai Singaporea saatu taaskaan.

taattor:

  • Sinut tunnetaan kuskistatuksen lisäksi vähän sellaisena "Dirtyn Ossi Oikarisena" ja olet tehnyt pelin parissa paljon muutakin kuin ajamista. Kerro lyhyesti siitä?

- Kiinnostuin ajamisen lisäksi yhtä paljon kaikesta muusta, ellen enemmänkin. Peli ei onneksi ole kaikkein monimutkaisimmasta päästä, vaikka vuodessakaan ei ehtinyt selvittämään kuin osan tarpeellisesta. Jossain välissä kiinnostus lähti aika paljon lapasesta, ja teimme tutkimuksia isolla porukalla Suomalaisen F1-esportsin tueksi perustamallani Tuulitunneli-serverillä. Tätä kirjoittaessa Tuulitunneli on etsimässä uusia vetäjiä, koska en itse ehdi tehdä kaikkea vaikka haluaisinkin.

 

  • Edustat kokeneempaa kaartia iän puolesta DirtyRacingissä. Yleensä puhutaan, että nuoremmat oppivat vanhemmilta, mutta onko sinulla jotakin, mitä olet oppinut nuoremmilta virtuaaliformulan parissa?

- Oma poika pakotti harjoittelemaan ilman avustimia, mutta muuten tuntuu, että oppi on sitä parempaa, mitä vanhempi tai kokeneempi opettaja. Nuoret ovat kyllä nopeampia, mutta vanhat ovat parempia.

  • Minkälaisin tavoittein lähdit kuluvaan liigakauteen?

- Tavoite on ajaa 15 joukkoon lopputuloksissa eli saada muutamia pisteitä. En välttämättä päässyt mukaan suoranaisesti nopeuden perusteella, mutta halusin kokea minkälaista on ajaa omilla rajoilla ja tunnetusti puhtaassa sarjassa. F1 eSM-Liiga on erinomaisesti järjestetty sarja maailmanlaajuisestikin tarkasteltuna (palkinnot mukaan lukien). Korkean tason näkee siinä, että vain kymmenys tai pari hitaammin kierroksella tarkoittaa, että saattaa joutua ajamaan kisan yksin.

 

  • Mitkä ovat tulevaisuuden näkymäsi F1 eSportsin saralla?

- Minulle on oltu hyvin ystävällisiä scenessä ja olen viihtynyt insinöörityössä. Pääsin koettamaan insinöörityötä aluksi Keken suosituksesta. Työt sujuivat ilmeisesti hyvin ja tällä hetkellä olen pääinsinöörinä NLR-tiimissä. Yllättävää on ollut kiinnostus muista tiimeistä ja jokin aikaa sitten tarjoutui mahdollisuus päästä Tier 1 -tiimiin kisainsinööriksi sarjaan, jossa ajoi mm. Thomas Ronhaar ja Otis Lawrence. Kisainsinöörin homma on erilainen, kuin mitä itse teen, joten haaste olisi luultavasti ollut tässä vaiheessa liikaa. Mutta ennen kaikkea meillä on tällä hetkellä jengi, jossa viihdyn. Sellainen, joka haluaa panostaa kilpailullisuuteen ja kehitykseen, puhumattakaan useista suomalaisista sekä kuski- että insinööriosastolla. Jos joskus myöhemmin avautuu reitti korkeimmalle tasolle ns. F1 Esportsiin, se kiinnostaa erityisesti, jos matkan pääsee tekemään suomalaisten kuskien taustajoukoissa..

F1 eSM-Liigan 2023 kauden viides osakilpailu tänään maanantaina 8.5. klo 20.00, kun vuorossa on Imolan GP. Kilpailun näet tutusti DirtyRacingin Twitch-kanavalta!

- PISTEET

- KISAKALENTERI

bottom of page