top of page
Kulmala haastattelu.png

9.7.2023

VOITTAJAHAASTATTELU

F1 eSM-Liigakausi 2023 saatiin päätökseen heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna, kun sarjan kolme viimeistä osakilpailua ajettiin tiiviissä tahdissa lauantaina ja sunnuntaina.
Ennen päätösviikonloppua mestaruustaisto oli vielä kahden kauppa sillä kärkikaksikko Kasper "NLR_Keke" Kulmala ja Ville "NLR_NameChanger" Hämäläinen olivat vain 21 pisteen päässä toisistaan.

Viikonlopun ensimmäisissä kilpailuissa nähtiin kuitenkin jo ratkaisu, sillä piikkipaikkaa pitänyt Kulmala ajoi kliinisesti voittoon kummassakin lauantain osakilpailussa ja varmisti näin ollen mestaruuden ennen kauden päätöstä. Taiston tauottua kyselimme fiiliksiä tuoreelta suomenmestarilta.

Alkuun suuret onnittelut F1 eSM-Liigan mestaruudesta ja huimasta palkintopotista. Osasitko odottaa näin hyvää lopputulosta ennen kauden alkua?
-
Kiitos. Odotukset kauden suhteen toki oli korkealla, mutta ei sitä mestaruutta pidä pitää itsestäänselvyytenä. Tavoitteena oli vähintään top-3, mutta kyllä mestaruudesta lähettiin taistelemaan.

Voitit peräti 7 kisaa kauden aikana ja mestaruus ratkesikin jo ennen viimeistä osakilpailua. Mistä noinkin suvereeni vauhti löytyi?
En sanoisi, että vauhti olisi ollut suvereenia. Monesti NameChanger olikin se nopeampi kuski, mutta kuitenkin hänen kanssaan vauhti niin tasaista, että se ero loppupeleissä tuli muualta kuin vauhdista. Taktiset valinnat ja tasaisuus toi mestaruuden.

Ketä tai keitä pidit ennen kauden alkua kovimpina mestarisuosikkeina?
-
Melko varma olin, että se tulee olemaan minun ja NameChangerin taistelu, Tiituksen (Tiitus Viik) vauhtia pidin hieman kysymysmerkkinä, että pystyykö myös hän haastamaan. Myös kauden alun jälkeen Larppa (Lari Tulkki) näytti hyvää vauhtia.

Kauden aikana Hollannin GP oli ainut, jossa jäit ilman pisteitä. Mitä tuossa kisassa tapahtui?
Se oli synkkä kisa. Spinni toiseen mutkaan, sieltä takaisin muistaakseni 3. sijalle, ja spinni uudestaan. En oikeen tiedä mitä siinä kävi, luultavasti focus ei ollut 100% kisassa ja tuli ne kalliit virheet.

Mikä oli suosikkikilpailusi tällä kaudella?
Kyllä suosikiksi pitää nostaa Baku. Siellä kanssa virheitä, ja kisa ei ollut näyttämässä hyvältä, kunnes sade iski ja hyvällä strategialla reiluun voittoon.

Miten aiot juhlistaa mestaruutta vai joko on juhlat juhlittu?
Juhlat olisi pitänyt juhlia Outokummussa, joten nyt juhlat on peruttu.

Edellisellä mestaruuskaudella jäit vielä mestaruustaiston ulkopuolelle (6. sija loppupisteissä). Kuinka paljon tuosta kaudesta jäi nälkää tavoitella mestaruutta tällä kaudella?
Kyllä siitä toki jäi pieni toivo, että voisi myös itse kiivetä kärkeen. Tuo kyseinen kausi oli ensimmäinen itselle ilman "assisteja", joten en odottanut kaudelta mitään. Siinä sitten kauden jälkeen alkoi vauhtia löytymään, kun sai innostusta treenata kunnolla.

DIrtyRacing-toimituksen muistikuvien mukaan tulit mukaan Dirtyn sarjoihin syksyllä 2021 (Kausi 6.) ja voitit heti F2-sarjan mestaruuden. Mikä tai mitä on jäänyt parhaiten mieleen Dirtyn sarjoissa vietetystä ajasta? Niin kilpailuista tai kisojen ulkopuolelta?
Kyllä, F2:ssa ajelin ensimmäiset kisat Dirtyssä. Jos nyt tuoretta mestaruutta ei lasketa mukaan, niin parhaiten kyllä jäänyt mieleen 2022 eSM-kauden karsinnat. Ne sai innostumaan ilman "assisteja" ajelusta, sieltä kun päästiin läpi, ei ollut enää paluuta "assisteihin".

Säädätkö itse autosi vai saatko ”setupit” muilta kuskeilta?
-
Yleensä otan pohjan "setuppiin" muilta, mutta tarvittaessa teen pieniä muutoksia, että sopii paremmin omaan ajotyyliin.

Minkälaisella ratti-poljin-kalustolla uusi mestari veivaa liigakisoissa?
Fanatecin GT DD, F1 -ratti sekä V3-polkimet.

Uusi formulapeli (F1 23) on juuri julkaistu. Onko sitä tullut jo pelailtua?
-
Kyllä sitä reilu 20 tuntia on tullut veivattua.

Mitkä ovat mielestäsi suurimmat erot edelliseen peliin verrattuna?
Kyllä suurin ero tulee pidosta, niin mutkaan kääntäessä, sekä poistuessa. Iso ero on myös rengaskulumassa, joka luultavasti tekee sen, että tulevilla kausilla tullaan näkemään paljon eriäviä strategioita.

Tuleeko seurattua paljonkin reaaliformulaa?
- Kyllä, joka kisa tulee katottua. Nykyään vähän sivusilmällä, koska kukapa sitä Verstappenin dominointia jaksaa koko kisaa katsoa.

Löytyykö reaaliformuloista suosikkikuljettajaa tämän kauden kuljettajista? Entä kaikkien aikojen suosikkisi?
-
Tiettyä suosikkikuljettajaa ei ole, mutta Mersun tallia tulee fanitettua. Jos pitää kuskien välillä valita, ni kyllähän se Hamilton vaan on parempi. Kaikkien aikojen suosikki on tietenkin Räikkönen.

Harrastatko vai onko tullut harrastettua moottoriurheilua ennen F1 e-urheilun pariin siirtymistä?
Motocrosspyörän sain 7-vuotis syntymäpäivälahjaksi, ja sitä jatkui 16 vuotiaaksi asti.


Dirtyn toimitus sai käsiinsä kuvan palkintokaapistasi. Minkä lajien parista nuo pytyt ja mitalit on saavutettu?
Motocrossista ne on tullut kerättyä.

Kuinka korkealle arvostat tuoreen F1 eSM-Liigan mestaruuden?
Kyllä se totta kai korkealle menee palkintojen, live-eventin ja muiden järjestäjistä liittyvien asioiden takia. Mutta valitettava fakta on, että Suomessa on vaikea saada kasaan kilpailullisesti kovatasoinen sarja, verrattuna kansainvälisiin sarjoihin.

Onko sinulla tavoitteita F1 e-urheilun saralla? Ja jos on, niin mitä?
Tavotteita en tähän hommaan laita. Hupi edellä mennään aina.

Mitä kaikkea muuta Mestari-Keke harrastaa vapaa-ajallaan?
-
Sähkömaastopyörä löytyy, jolla tulee vedeltyä pitkin metsiä.


Onko nyt luvassa taukoa F1-pelistä vai osallistutko joihinkin muihin liigoihin, joita ajetaan nyt kesällä?
Kyllä se varmaan aikalailla heti tulee osallistuttua pariin ulkomaalaiseen liigaan, että saa tuntumaa uuteen peliin.

Loppuun pari nopeaa:

 • Suosikkirata?

  • Abu Dhabi

 • Jalkapallo vai jääkiekko?

  • Jääkiekko

 • Saunailta Räikkösen kanssa vai kilparadalle Häkkisen kanssa?

  • Saunailta ehdottomasti!

 • Kummalla selostajakaksikosta on paremmat jutut? DirtyLarry vai Valimonkeisari. Perustelut.

  • Kyllä se Valimolle menee. Yleensä Valimo heittelee niitä osuvia kommentteja.

Vielä loppuun kysymys tulevaisuuteen liittyen. Liigamestaruuden lisäksi varmistit paikkasi tulevaksi kaudeksi F1 eSM-Liigassa. Nähdäänkö Kasper Kulmala puolustamassa mestaruuspyttyä?

Kyllä se tarkoitus olisi jatkaa ajamista.


- F1 ESM-LIIGAN LOPPUPISTEET
- KILPAILUIDEN LOPPUTULOKSET

Suomenmestari 2023.png
bottom of page