top of page
F1_22_20230410180850.jpg
Haastattelussa McLaren.png

10.4.2023

HAASTATTELU

F1 eSM-Liigaa on ajettu jo kaksi osakilpailua, ja tänään maanantaina mennään taas vauhdilla, kun Liiga palaa parin viikon tauolta. Pääsiäisen alla saimme haastatteluun McLarenia kuskaavat Miro Aspin = "velmu05" ja Joona Rauhalan = "janetzki75".

 

velmu05:

  • Olet tullut Dirtyn sarjoissa tunnetuksi kovana "tattimiehenä" ja tehnyt kovaa tulosta ohjaimella. Vieläkö matka taittuu "pädillä"?

- Noh jotenkuten vielä taittuu, tuntuu kylläkin, että pärjääminen ohjaimella tulee koko aika hankalammaksi. Kilpailu on kovaa!

  • Tuntuu hieman siltä, että ohjainkuskeilla olisi vauhti kenties heikentynyt uusimmassa pelissä. Onko nykyisessä tekeleessä vaikeampaa saada ajolinjat nappiin kuin edellisessä nimenomaan "kakella"?

- Ei ehkä ole ajolinjoista kyse, vaan ohjaimen oma "force feedback", jos sitä voi sillä, kutsua on ainakin allekirjoittaneen mielestä mennyt huonompaan suuntaan. Auto tuntuu kelluvan tiellä, eikä oikein millään saa luottoa pidon määrään. Mutta sellasta se on, eli mielestäni on vaikeampaa masteroida ohjaimella tätä nykyistä tekelettä.

 

  • Vahvin rata kuluvan kauden kisakalenterissa?

- Vaikea sanoa. Ehkäpä Iso-Britannia tai Hollanti.

 

  • Bonuskysymys: Kuka urheilija on sinun idolisi?

- Ehdottomasti Phil Kessel!

janetzki75:

  • Olit Dirtyn sarjoista poissa jonkun tovin ilmeisesti armeijan takia. Tuliko vapailla pidettyä ajotuntumaa yllä ja miltä tuntui tehdä jälleen paluu huipputasolle?

- Joo, armeijan takia tosiaan tuli tuo vuoden tauko, joinakin viikonloppuina tuli vähän ajeltua, mutta suhteellisen vähän kuitenkin. Aluksi oli vähän hakemista, mutta hienoa olla taas takaisin!

 

  • Dirty Racingilla on jo muutama vuosi historiaa takana ja olet ollut monilla kausilla mukana. Nimeä 3 kuskia menneiltä kausilta tai nykyisestä lähtöruudukosta, jotka ovat jääneet mieleesi kivenkovina kilpailijoina?

- Ihan ensimmäisiltä kausilta lähtien Tontsan ja Aften kanssa ollut kovat väännöt, uudemmista kuskeista sanoisin Larpan (LarppaYTGaming).

  • Paljonko kuluu treenitunteja viikossa ja mitkä ovat kuluvan kauden tavoitteet?

- Tämän kauden kahteen ensimmäiseen kisaan ehkä n. 5-6 tuntia, riippuu aika paljon onko kisoja tulossa. Tavoitteeksi kaudelle heittäisin sijoituksen 3-5 paikkeille.

 

  • Bonuskysymys: Uusin F1-peli saanut jokseenkin runsaasti rapaa. Mikä on mielestäsi lähivuosien paras konsolille julkaistu formulapeli?

- F1 2020 toimiessaan! Joka kymmenes kisa, kun joku ei "teleportannut" varikolta keskelle pääsuoraa tai keltaiset liput heilunut koko radalla ilman syytä, oli hieno peli ajella.

F1 eSM-Liigan 2023 kauden kolmas osakilpailu tänään maanantaina 10.4. klo 20.00, kun vuorossa on Portugalin GP.
Kilpailun näet tutusti DirtyRacingin Twitch-kanavalta!

- PISTEET

- KISAKALENTERI

bottom of page