DirtyRacing F1-sarjat

 

Tästä kaikki alkoi! DirtyRacing-sarjojen perustaja DirtyLarry90 oli ehtinyt tutustua virtuaalikisaamiseen ajamalla kansainvälisessä F1-sarjassa ja halusi ajaa myös suomalaisten kuskien kanssa. Google tai some ei kuitenkaan kertonut sopivaa sarjaa olevan olemassa, joten hän päätti perustaa sellaisen itse!

 

Keväällä 2020 ajettiinkin ensimmäinen DirtyRacing F1-sarjan osakilpailu. Mukana oli 11 kuljettajaa sekä DirtyLarry, joka striimasi kilpailun YouTubeen ja hoiti selostuksen. Sana uudesta sarjasta lähti leviämään ja uusia kuljettajia löysi mukaan. Ennen kesää oli jo käynnistettävä kolmatta DirtyRacing-sarjaa, jotta kaikki halukkaat saatiin mahtumaan mukaan.

 

Nyt viikottain ajettavia sarjoja on neljä kappaletta. F1-sarjassa kilpailee kuljettajakaartin kirkkain kärki ja F2-sarjassa lähes yhtä nopeat (ja huhupuheiden mukaan komeimmat). Eipä F3-sarjassa olla hitaita sielläkään. F4-sarja toimii tällä hetkellä uusille kuljettajille reittinä DirtyRacing-viikkosarjoihin. Nopeita uusia kuljettajia on nähty sielläkin.

 

Kauden päätyttyä sarjojen menestyneimmät kuljettajat nousevat seuraavalle tasolle ja heikoimmin menestyvät tekevät tilaa alemmasta sarjasta nouseville. Näin saadaan luonnollisesti tasattua kuljettajien taitotasoeroja ja taattua jokaiselle omalle tasolle sopivaa kilpailuseuraa.

 

F1 onkin DirtyRacingin “pääjuttu”! Toukokuussa alkaa seuraava kausi ja tulossa on myös erikoisempia turnauksia formuloiden kyydissä. 

 

Haluatko mukaan ajamaan? Tsekkaa ilmoittautuminen-sivu ja jo kohta olet radalla!