top of page
eSML-leikattu.png

F1 ESM-LIIGA
- ILMOITTAUTUMINEN KÄYNNISSÄ

F1 eSM-LIIGA (2).png

16.1.2022

F1 eSM-Liiga ja taistelu Suomenmestaruudesta alkaa maaliskuussa. Lue ilmoittautumisohjeet alta ja ilmoittaudu mukaan karsintoihin. Karsinnat alkavat 20.2. 2022 ja ilmoittautuminen päättyy 15.2. 2022. 

 

YLEISET TIEDOT:

- F1 eSM-Liiga on DirtyRacing Finland ry:n sekä Suomen elektronisen urheilun liiton (SEUL) toimeenpanema no assist -liiga, jossa jaossa on virallinen eSM-titteli.

- F1 eSM-Liigan osakilpailut, sekä mahdollisimman moni Divarin ja aladivareiden kilpailu, tullaan lähettämään suorana DirtyRacingin Twitch-kanavalla.

- Alkuvaiheessa alustana toimii PlayStation ja pelinä F1 2021.
- Kalenterivuodessa ajetaan 2 kautta (tästä lisää alempana).
- Karsinnoissa on jaossa ainakin 16 paikkaa liigaan, riippuen moniko edellisen F1 ESML kauden TOP-kuskeista ottaa paikan vastaan. Liigasta ulos jääneet kuljettajat pääsevät ajamaan Divariin, joka on myös no assist -sarja. Divarista voi nousta aina seuraavalle kaudelle liigaan.
- Liigassa ajaa 20 kuljettajaa. Divarissa ajavat liigasta ulos jääneistä no assist-kuljettajista ne, jotka ottavat sarjapaikan vastaan. Divarin alle muodostuu alasarjoja ja DirtyRacingin viikkosarjat sulautetaan aladivareihin. Jatkossa F1 eSM-Liigaan on mahdollista nousta vain sarjajärjestelmässä divareita pitkin.
- 2022 Finaalitapahtuma ajetaan Imatranajossa 1.-3.7. 2022 livenä paikanpäällä. Viikonlopun aikana yleisöä jopa 50 000 katsojaa. Paikkansa finaalitapahtumaan lunastavat sillä hetkellä pisteissä 10 parhaan joukossa olevat kuljettajat (mahdollisesti useampikin) ja osallistumista livetapahtumaan edellytetään.

KARSINNAT:
- Karsintapäivät ovat 20.2., 27.2. ja mahdollisesti 6.3. (riippuen osallistujien määrästä)
- Kaikki karsintaryhmät ajavat samalla radalla, samana päivänä. Yhteensä 3-4 karsintakilpailua/ryhmä.
- Lähtökohtaisesti 20 kuljettajaa/karsintaryhmä.

- X-määrä/ryhmä pääsee liigaan pisteiden perusteella (tämä riippuu karsintaryhmien määrästä).
- Liigasta ulosjääneet kuljettajat ajavat Divarissa tai aladivareissa.
- Kilpailuissa 18 min aika-ajot + 25 % kisa /karsintaryhmä
- Karsintaradat ovat Hollanti, Bahrain, Unkari ja Imola. Näistä käytetään 3 tai 4 rataa riippuen ilmoittautujien määrästä.

- Karsinnat ovat myös no assist, eli avustimien käyttö on rajoitettu kokonaan.

- Varsinainen eSM-Liiga starttaa 20.3. ja Divari 27.3. Aladivarien alkamisesta infotaan myöhemmin.

LISÄINFO:
- Kalenterivuoden aikana ajetaan 2 kautta. Suomenmestaruus jaetaan kevätkauden nopeimmalle kuljettajalle. Ensimmäisen kauden mestari kruunataan livetapahtumassa Imatranajon yhteydessä 1.-3.7. 2022, jonne pääsevät paikan päälle ajamaan pisteissä sillä hetkellä 10 parhaan joukossa olevat kuljettajat (mahdollisesti enemmän).
- Syyskaudella eSM-Liigassa ja divareissa ajetaan ns. tasonmittauskausi, jolloin taistellaan sarjapaikoista. Näin mahdollistetaan nopeampi sarjoissa nouseminen ja SEUL:n toiveiden mukaan tarjotaan kilpailua koko vuodelle.
- Kilpailuissa noudatetaan SEUL:n kilpailuohjesääntöjä. Ilmoittautumalla vahvistat lukeneesi säännöt ja sitoutuvasi niihin. https://seul.fi/wp-content/uploads/2020/08/Kilpailuohjesaanto_v.1.5.pdf
- Sarjojen kilpailusäännöt julkaistaan ennen karsintojen alkua.  

ILMOITTAUTUMISESSA HUOMIOITAVAA:
- Ilmoittautuminen päättyy tiistaina 15.2. 2022  klo 23.59
- Ilmoittautujan on oltava Suomen kansalainen
- SEUL:n 5€ lisenssi on pakollinen F1 eSM-Liigaan ja Divariin yltäneillä kuljettajilla
          - aladivareissa ei pakollinen, mutta suositeltava.
- Kuljettajalla täytyy olla Discord-sovellus yhteydenpitoa ja infoa varten.
- Ilmoittautuminen on tehtävä Google Formsin kautta osoitteessa:

https://tinyurl.com/esml2022

- Mikäli sinulla ei ole Google-tiliä, ja et onnistu ilmoittautumaan linkin kautta, klikkaa itsesi ilmoittautumissivulle ja ilmoittaudu sähköpostitse.

bottom of page